Hvad er et webhotel

Læsetid: 7 minutter, 8 sekunder
21/02/2020 12:48

Et webhotel er en internet hosting service, der gør din hjemmeside tilgængelig på internettet. De tilbyder dig en mængde plads på en server, hvor du som kunde lejer dig ind.

Måske du allerede har hørt om de såkaldte webhoteller før, og måske er det første gang, det bliver nævnt for dig. Lige meget om du hører til den ene eller den anden gruppe, så kan du her finde svaret på, hvad det helt præcist handler om. Vi gør dig klogere på de i dag meget populære webhoteller, der er en helt essentiel del af en hjemmeside. Vi fortæller dig også lidt mere om forskellen på webhotellet og hosting, der ofte er to ting, der bliver blandet sammen og forvekslet med hinanden.

Mængden af plads veksler alt efter, hvilken web-udbyder du vælger, at leje dig ind hos. Ved Azehosting får du i deres mindste pakke løsning 10GB SSD  til 19,- DKK. Det er nok til en hobby hjemmeside, eller en lille webshop. En rigtig god starter pakke. Og som din hjemmeside udvikler sig, og du får flere og flere besøgende, kan du altid skifte pakke, som passer bedre til dit behov.

Alternativer som:

  • One.com – 25GB SSD – 15,20,- DKK
  • Simply – 10 GB – 18,67,- DKK

Efter køb af webhotel kan du begynde, at overføre filer gennem en FTP til dit webhotel eller bruge en one-click-installer for hurtig installation af  content management system som f.eks. WordPress.

Læs mere om hvad en FTP er i vores FAQ

Filerne som ligger hostet på din serveren, er de filer, som vises i browseren, når domænet tilgås. Ved køb af webhotel og domæne hos en udbyder som Azehosting, vil begge dele automatisk være forbundet. Købes domæne og webhotel hver for sig, skal de først forbindes. Du står selv for at domænet “peger” på webhotellets servers filer.

Hvad er hosting? Hvad er et webhotel?

Hvad er et Webhotel?

På billedet herover ses en illustration af, hvad er hosting, og hvordan hosting fungerer i praksis.

  1. Computerens browser sender en forspørgsel til hjemmesidens server
  2. Webserveren modtager forspørgslen (Din webhotel udbyder)
  3. Webserveren svarer på forspørgslen
  4. Indholdet fra serveren modtages i browseren, som læser indholdet af filerne fra serveren

Når vi taler om et webhotel, så kan sidste del af ordet lyde meget velkendt, og det er med god grund. Et webhotel kan sammenlignes med et ganske almindeligt hotel. Her lejer du dig ind på et værelse i et bestemt antal nætter, og det betaler du et beløb for pr. nat. Til gengæld får du forskellige services og fordele ved at overnatte på lige præcis dette hotel, og ofte vil du beslutte dig ud fra prisen og beliggenheden.

Det samme er tilfældet med et webhotel. Her er der tale om et hotel for data. Her lejer du dig ind hos en udbyder, der stiller en server til rådighed for dig og andre hjemmesideejere. Du betaler hver måned et beløb, der giver dig tilladelse til at anvende denne server. Alt efter hvilket webhotel du vælger, og hvad du har af ønsker, så vil du have nogle bestemte funktioner og en bestemt mængde af lagringsplads stillet til rådighed.

Køreklar hurtigst muligt

Generelt tilbyder webhotel udbyderne typisk både oprettelse af domæne og webhosting. Det gør det nemt for dig, der gerne vil være ‘køreklar’ hurtigst muligt.

Ved køb af domæne og hosting seperat kan der dog spares nogle penge. Men det er en meget lille besparelse, da du nu selv manuelt skal stå for samle domæne og serveren.
Køber du domæne og hosting serperat, skal de manuelt “peges” på hinanden, og det kommer du selv til at stå for. Ofte kan supporten godt være behjælpelig. Vi vil anbefale som nybegynder, at købe begge dele på én gang.

Køber du begge ting samme sted, er din hjemmeside ofte online efter en times tid. Det kan svinge alt efter, hvilken udbyder du vælger.

Her i Danmark har vi en del i webhosting branchen, og det kan godt blive en jungle, at finde lige præcis den løsning, som passer dig. Vi her på Webhostio har gjort det muligt for dig, at vælge det webhotel, som passer til dine behov. Du kan her på siden danne dig et overblik over alle webhotel priser og hvad de tilbyder, så du kan sammenligne træffe den helt rigtige beslutning fra start!

På forsiden finder du et overblik af priser, plads, trafik, rabatter og meget mere.

Har du endnu ikke bestemt dig, eller leder du bare efter den billigste udbyder, kan vi anbefale at du kigger efter webhotel rabatterne i bunden af forsiden.

Er du stadig i tvivl om webhotel og hosting? Læs med videre herunder.

Hvad bruger man et webhotel til?

Nu ved du lidt mere om, hvordan et webhotel fungerer, og hvorfor navnet lyder, som det gør. Men hvad skal dette webhotel bruges til? Et webohtel består af en online harddisk, som kan tilgås af forskellige mennesker. Skal du opbygge en hjemmeside, så er det nødvendigt for dig med et webhotel til al data omkring din hjemmeside. For at andre kan tilgå din hjemmeside, så skal al data befinde sig i et webhotel, før det hele kan lykkes.

Et webhotel er altså nøglen til data på din hjemmeside. Samtidig vil der være en række services forbundet med et webhotel. Det kan være teknisk assistance, firewall og meget andet. Dette afhænger af den udbyder, du beslutter dig for. Dog anbefaler vi, at du altid sørger for den tekniske support, så du altid kan få hjælp, hvis din hjemmeside opfører sig underligt eller går i sort.

Hvad koster et webhotel?

Når du skal finde dig et webhotel, er der rigeligt at vælge imellem. Du kan frit vælge imellem et væld af forskellige hoteller fra hele verden, men du bør som udgangspunkt altid kigge efter danske udbydere, hvis dine kunder befinder sig i Danmark. Det vil gøre forbindelsen hurtigere, og på den måde optimere din hjemmeside på bedste vis. Har du derimod en international virksomhed, der henter størstedelen af sine kunder i f.eks. USA, så bør du finde et webhotel, der er placeret i USA.

Når du skal finde frem til prisen på webhoteller, så er der to variabler, der har betydning for prisen. Først er der en førstegangsydelse, der kun skal betales én gang. Det er oprettelsesgebyr, og her er det kun nogle udbydere, der vælger at have dette. Dernæst er der den månedlige udgift, der svinger fra udbyder til udbyder. Det afgørende for denne månedlige pris er de services og funktioner, der medfølger webhotellet. Det kan være lagringsplads, PHP, firewall og meget andet.

Hvad er hosting?

Som nævnt tidligere, så sker der ofte en sammenligning mellem hosting og webhoteller, men hvad er hosting egentlig? Hosting omhandler funktionen som vært. Med andre ord kan det siges at være den respektive udbyder af et webhotel, og det er i mange tilfælde et hosting-firma, der står for disse hoteller. Som hosting-firma tilbyder man plads på en server, hvor der kan blive lagret en masse data. Det er nødvendigt med hosting, hvis du skal have muligheden for at få fat i et webhotel.

Webhotellet er altså noget, der bliver tilbudt af hosting-firmaer. Hotellet er den plads, du lejer, hvor hosting er den udbyder, du lejer din lagringsplads hos. Når du skal kigge efter et webhotel, så er det også vigtigt, at du får skabt et kendskab til det hosting-firma, du har i kikkerten. Der kan være gode tilbud at finde derude, men du skal være særligt opmærksom på at læse dine brugsbetingelser, før du takker ja til noget.

Du kan med fordel gøre brug af en prissammenligning, der viser mange af dine muligheder. Det giver dig et godt overblik, og du kan samtidig indstille søgningen efter dine krav og behov. Når du vælger dit webhotel, så bør du altid sikre dig en stor mængde af lagringsplads. Selvom du ønsker at starte i de små, så kan din hjemmeside hurtigt vokse sig større og dermed få brug for mere lagringsplads. Derfor bør du sikre dig, at du har en stor mængde a ledig lagringsplads fra begyndelsen af.

Seneste indlæg

Start med at bygge hurtige, smukke og moderne websites i løbet af ingen tid.

Image placeholder
Hvad er SSL
17/09/2020 06:39
Image placeholder
Domænenavne
16/09/2020 02:18