Billigste webhotel

Læsetid: 7 minutter, 35 sekunder
16/09/2019 07:28

Ønsker du at oprette en hjemmeside? Så er et webhotel nødvendigt – uanset om du selv har ansvaret eller giver opgaven til udbyderen.

I dag finder du flere billige webhoteller, hvorfor det kan betale sig at bruge tid på at undersøge markedet grundigt. Et webhotel kan for mange synes en smule uhåndgribeligt. Men tænk på det som en overnatning på et hotel, som du kender det. Her er der forskellige størrelser af værelser. Og afhængigt af hvor meget data din hjemmeside kræver, skal du have et passende hotelværelse.

Med et billigt webhotel vil alle dine filer være tilgængelige på din hjemmeside. Og det er netop det, som er formålet med et webhotel.

Og husk – at det billigste webhotel sagtens kan være den bedste løsning for dig.

Hvad er et webhotel?

Kort fortalt er et webhotel et sted, hvor du kan have alle dine filer liggende. Det er filer, som tilhører din hjemmeside – og dit domæne. På et webhotel har du ofte mulighed for at tilknytte en eller to domæner.

Webhotellet er et såkaldt hosting-sted, hvor din hjemmeside er sikret. Filerne til din hjemmeside bliver gemt og lagret på webhotellet. Og herfra er det muligt for besøgende på din hjemmeside at se indholdet. De data, der ligger på webhotellets server er altså med til at servere filerne på hjemmesiden.

I dag findes der forskellige typer af webhoteller. Når du starter med at undersøge markedet for webhoteller, vil du med garanti støde på flere af disse. Du kan blandt andet vælge imellem:

 • Delt webhotel
 • Administreret hosting-service
 • Cloud hosting
 • Gratis webhotel
 • Virtuel dedikeret server eller virtual private server (VPS).

Det er vigtigt, at du vælger det rigtige webhotel. Placeringen af dit webhotel kan have stor betydning for din placering på Google. Google favoriserer ud over SEO og AdWords de hjemmesider, som loader hurtigt.

Læs mere om hvad er et webhotel

Kan alle leje sig ind på et webhotel?

Billigt webhotel

Når du skal leje dig ind på et webhotel, er det en forudsætning, at du har en hjemmeside. Og at denne hjemmeside har et domænenavn. Ellers vil dine besøgende ikke kunne finde dig. Afhængigt af størrelsen på din hjemmeside bør du vælge den mest passende type webhotel. På den måde får du også det billigste webhotel til netop dig.

Hvis du har en mindre eller normal hjemmeside, vil ’delt hosting’ være en mulighed.

Her skal du tænke, at de andre værelser på hotellet bliver udlejet til andre hjemmesider. Eller du kan sammenligne det med en andelsbolig. Ofte kaldes det også ’delt hosting service’. Du får et bestemt antal RAM – altså hukommelse, og det kan for nogle personer ses som en begrænset ressource.

Hvis du har en større hjemmeside, er VPS et godt alternativ.

Med VPS får din hjemmeside langt flere ressourcer. Og du vil ikke opleve begrænset adgang eller lignende. Dog kommer du til at stå for alting selv. Det vil sige vedligeholdelse af styresystem, mailopsætning og lignende. Hvis du ikke føler dig tryg ved disse handlinger, kan det være en god idé at finde et alternativ. Du kan naturligvis betale dig fra opgaverne, men du vil opleve, at det i mange tilfælde er en stor udgift.

Kend dine behov

Når du skal finde det billigste webhotel, er der flere ting, du må have in mente. I dag findes der mange forskellige udbydere af webhoteller. Og vi ved, at det kan være en jungle at finde rundt i.

Nedenstående punkter er nogle af de vigtigste, som du må have med i dine overvejelser:

 • Trafik
 • Support
 • Datamængde

Disse punkter er punkter, som du må sørge for, at dit fremtidige webhotel matcher. Det vil sige, at du på forhånd må overveje, hvor meget trafik og support du har brug for.

Support kan ske i form af telefon, mail eller chat. Hvis du ikke er teknisk anlagt, er support også en god idé. Dog bør du undersøge prisen for denne ydelse. Det er særligt telefonsupport, som kan være en dyr service.

Når du skal vælge webhotel, må du vide, hvor meget plads du har brug for. Hvis en stor del af din data består af billeder i høj kvalitet, bør du regne på den samlede datamængde. Det kan pludselig løbe op. Og det vil være ærgerligt, hvis det ikke er muligt at præsentere hele din datamængde.

Når du har gjort dig ovenstående overvejelser, kan du begynde at se efter et passende webhotel. Det vil også øge dine chancer for at finde det bedste webhotel. Og ikke mindst et webhotel, som gør det nemmere for dig at præsentere din hjemmeside.

Hvor meget trafik har du brug for?

Når du skal finde ud af, hvor meget trafik du har brug for, må du tænke anderledes. Trafik er et udtryk for, hvor meget data dine besøgende kan hente ned fra din hjemmeside. Og trafik måles i megabyte eller gigabyte.

Når dine besøgende klikker på din hjemmeside, vil de automatisk hente en eller flere filer ned fra dit webhotel. Derfor er det naturligt, at flere filer fylder mere, og derfor kan du have brug for mere trafik.

Størstedelen af alle webhoteller tilbyder ubegrænset trafik. Nogle webhoteller har en øvre grænse på et bestemt antal gigabyte. Hvis du har en lille eller en mellemstor hjemmeside, vil du højst sandsynligt ikke nå op på denne grænse. Det er dog en balancegang, som du må overveje. Først og fremmest er der ikke nogen grund til at betale for mere, end du har brug for. Derudover vil det på sigt være ærgerligt, hvis du ikke nok trafik til rådighed.

Det skal du vide om billig webhosting

Når du skal vælge dit kommende webhotel, er der flere ting at tage højde for. Det er eksempelvis vigtigt, at du kender de praktiske regler.

Typisk binder du dig til et webhotel i seks måneder. Hos nogle webhoteller kan du binde dig længere, hvorfor webhotellet også vil blive billigere. Som udgangspunkt er seks måneder en fornuftig bindingsperiode. Du har altid mulighed for at forlænge, hvis du har behov for det.

Prisen på et billigt webhotel svinger. Det er ikke muligt at give et entydigt svar på, hvad det koster, og hvornår det er billigt. Det afhænger af, hvor stor din hjemmeside er, hvor meget support samt trafik du har brug for. Det er derfor naturligt, at du selv har mulighed for at påvirke prisen.

Når du skal vælge et webhotel, er det ikke nødvendigt at vælge dansk webhosting. Dog anbefales det, hvis du vil have dansk support. Derudover vil forespørgsler fra Danmark stilles på dansk, hvorfor det er en god idé.

Det skal du være opmærksom på

Du bør til hver en tid undersøge webhotellets vilkår – og altid læse det med småt. Selvom der er tale om anerkendt webhosting, kan der være flere vilkår, der ikke passer til dig. Det samme gør sig gældende, når vi taler om sikkerheden.

Heldigvis er hackerangreb sjældne, og de fleste webhoteller er forberedt på situationen. Men man kan aldrig vide sig sikker. For at sikre din data i en uheldig situation bør du undersøge hotellets sikkerhed og procedure på forhånd. Sikkerhed er et punkt, du ikke må gå på kompromis med.

Derudover skal du være opmærksom på CMS. Det står for ’Content Management System’. Systemet har til formål at gøre din hjemmeside mere overskuelig. Derudover kan systemet bruges, hvis hastigheden er langsom. Det er dog sjældent, at du finder et webhotel, der tilbyder en oppetid på 100 %.

Hvis du bruger CMS, er det vigtigt, at du vælger et webhotel, der understøtter dette system. Som en ekstra fordel kan du se, om dit webhotel har 1-click-installation til CMS.

Sådan finder du det billigste webhotel i 2019

Når du skal finde et billigt webhotel, skal du have nedenstående in mente:

 • Hvilken type webhotel ønsker du?
 • Hvor langt ligger dit webhotel fra dine besøgende?
 • Hvor meget trafik ønsker du?
 • Ønsker du support?
 • Hvilken kvalitet skal webhotellet have?

Når du skal finde et billigt webhotel, skal du huske dine behov. Husk, at det dyreste webhotel ikke altid er det bedste for dig. Som nævnt i forbindelse med trafik er der ingen grund til at betale for mere, end du har brug for. Selvom du finder et tilbud, hvor du får meget trafik til en lav pris, er det ikke nødvendigt.

Det er muligt, at du finder et billigere webhotel, som matcher dine behov langt bedre. Og derfor er det en god idé at undersøge, hvad du har brug for. Husk, at prisen på et billigt webhotel er individuel. Du kan ikke sammenligne med andre – kun med dine egne behov og fremtidige ønsker.

Seneste indlæg

Start med at bygge hurtige, smukke og moderne websites i løbet af ingen tid.

Image placeholder
Hvad er SSL
17/09/2020 06:39
Image placeholder
Domænenavne
16/09/2020 02:18