Hvad er SSL

Læsetid: 3 minutter, 15 sekunder
17/09/2020 06:39

SSL er en forkortelse for Secure Sockets Layer, og er en standard sikkerhedsteknologi for oprettelse af krypteret forbindelser mellem webserveren og browseren. SSL forbindelsen sikre, at alt data mellem webserveren og browseren forbliver privat.

Hvad er SSL?

SSL certifikater bruges af millioner af webshops og hjemmesider til beskyttelse af brugernes personlige oplysninger, som f.eks. ens kreditkort.

SSL er en nødvendighed, hvis du vil oprette en webshop, fordi du behandler personlige oplysninger som f.eks.: Navn, mail, fødselsdag, kreditkortoplysninger.

Skal du i gang med en webshop, er SSL en ‘nødvendighed’, og samtidig giver det bedre SEO, fordi Google prioriterer SSL fremfor hjemmesider uden SSL. Et SSL certifikat fortæller Google, at du ‘bekymre’ dig om sikkerheden på nettet, og det giver et plus i bogen!

Hos de fleste webhotel udbydere i dag følger et gratis SSL certifikat med. Ved Simply giver de dig et gratis SSL Certifikat, når du køber webhotel, uanset størrelse.

Kompleksiteten af SSL protokollen er usynlig for dine kunder, med undtagelse for et ikon i adressebaren. Browseren giver i stedet dine kunder en ’key indicator’, også set som en hængelås i din adressebar for at informere kunden, om at forbindelsen er SSL krypteret. Ved at klikke på hængelåsen kan du få information omkring SSL certifikatet.

Webhostios SSL Certifikat er købt hos Namecheap, hvor du kan vælge mellem 3 forskellige certifikater.

  • Domain Validation (DV) $9/årligt
  • Organization Validation (OV) $39/årligt
  • Extended Validation (EV) $145/årligt

Hvad er SSL og hvilke certifikater findes der?

Domain validation

Domain validation certifkater er certifikater, som kontrolleres op i mod domæne registreringen. Her er ingen identificerbar organisations information. Det betyder også, at de ikke bør bruges til kommercielle formål og er de mindst “sikre” certifikater.

Det er dog den billigste form for certifikat.

Vi anbefaler et sådan certifikat, hvis du skal lave en blog, eller en anden form for personlig hjemmeside.

Køb et DV certifikat fra Namecheap her

Organization validation

Dette er en standard type certifikat, der kræves på et kommercielt eller offentligt orienteret websted. Ved oprettelse kan det kræves, at der bliver taget kontakt til ens ansatte, for er verificere virksomhedens validitet.

OV-certifikater er i overensstemmelse med X.509 RFC standarder og indeholder således alle nødvendige oplysninger til validering af organisationen.

Extended validation

Intet giver mere tillid og sikkerhed end Symantec Extended Validation Certificates. Det bruges af de fleste af verdens førende organisationer. De har fundet ud af, at skifte fra OV til EV certifikater øger online transaktioner og forbedrer kundernes tillid til ens website. Det er ikke længere en luksus men en nødvendighed. Både når det gælder sikkerhed, men også for bedre resultater i Google SERP.

I de fleste browsers brugergrænseflader skelnes der ikke klart mellem lavt valideringscertifikater og dem, der har gennemgået strengere verificeringer. På grund af SSL-forbindelse viser et hængelåsikon, er brugerne sandsynligvis ikke opmærksomme på, om ejeren af ​​hjemmesiden, er blevet valideret eller ej. Som følge heraf er svindlere (herunder phishing-websteder) begyndt at bruge SSL til at snyde og ‘forføre’ brugere. “- Wikipedia.

EV-certifikater har genvundet tilliden hos brugere for et sikkert websted.

Kriterierne for udstedelse af EV-certifikater er defineret i retningslinjerne for udvidet validering. Den udvidet validering er meget strengere end for OV-certifikater.

EV-certifikater får en synlig hængelås i browseren, for at skelne det sikrede websted ud fra de andre certifikater. Kombinationen af ​​Symantecs verdenskendte strenge valideringsprocedurer, Symantec / Norton Seal og Green Bar giver største grad af tillid blandt forbrugerne.

Det er yderst vanskeligt, at efterligne eller phish et EV-aktiveret websted, selvom webindhold kan duplikeres, kan den grønne bar ikke udløses uden et betroet EV-certifikat.

Dette certifikat er også det dyreste.

Gratis SSL certifikat

I dag er SSL certifikat hos de fleste webhotel udbydere noget som hører med fra start. Det er dog ikke det helt dyre certifikat, men nok til du ikke får en rød hængelås som kan skræmme brugeren væk.

Få gratis SSL certifikat hos:

Seneste indlæg

Start med at bygge hurtige, smukke og moderne websites i løbet af ingen tid.

Image placeholder
Hvad er SSL
17/09/2020 06:39
Image placeholder
Domænenavne
16/09/2020 02:18