Det bedste webhotel

Læsetid: 10 minutter, 9 sekunder
19/03/2020 03:44

Et webhotel er en essentiel del af at opbygge en god hjemmeside, som er tilgængelig for alle. Derfor er det vigtigt, at du finder det bedste webhotel til dig og dine behov. Vi guider dig til, hvordan du finder frem til dette, og hvad du skal være opmærksom på. Der er nemlig forskellige muligheder, du kan få stor gavn af.

Nogle af de ting, du skal tage stilling til, er pris, teknisk assistance og hastighed. Samtidig har det også en betydning for dig, om dine kunder er i Danmark eller i et andet land. Alt det og meget mere vil vi gennemgå i denne artikel. Så er du godt klædt på til at vælge det helt rigtige webhotel til dig.

Hvad er et webhotel?

Inden vi tager hul på dine muligheder, så lad os først kigge på, hvad vi snakker om. Et webhotel fungerer på samme måde som et hotel. På et hotel lejer du et værelse, og det er der også mange andre gæster, der gør. Her betaler du et beløb for hver nat, du bor på hotellet. Til gengæld får du en række services og et værelse, hvor du kan opholde dig og opbevare dine ting. Det fungerer på samme måde med et webhotel. Her handler det blot om data.

Et webhotel udbydes af diverse firmaer. Disse firmaer tilbyder lagringsplads på en harddisk, og det er den, du lejer dig ind på. Du lejer dig ind sammen med andre hjemmesider, og her betaler du en månedlig rate for at få lov til at bruge lagringspladsen. Alt efter dine ønsker og behov vil du have et stort udvalg af forskellige webhoteller, ligesom det gælder med hoteller og priser, så gælder det samme her. Du skal finde det, der passer bedst til dine behov, og som samtidig har en god pris.

Hvorfor er det nødvendigt?

Det kan måske virke overflødigt, at du har brug for et webhotel, men det er nødvendigt for at kunne skabe en hjemmeside. På harddisken gemmer du al data, der har noget at gøre med din hjemmeside, og som skal kunne tilgås. På den måde giver du andre mulighed for at tilgå din hjemmeside. Har du ikke dine data på et webhotel, så kan du ikke få din hjemmeside op at køre.

Samtidig er der en række services og funktioner forbundet med de forskellige hostingfirmaer. Det er en af de faktorer, der kan have en betydning for prisen på dit webhotel, men det kommer vi nærmere ind på. I langt de fleste tilfælde vil du få teknisk assistance, og den er yderst vigtig for dig at have. På den måde kan du få hjælp, hvis der går noget galt med din hjemmeside, som du ikke selv kan finde ud af at ordne. Der er også en række andre funktioner som firewall og PHP, og dem kan du overveje, når du skal kigge efter det helt rigtige webhotel.

Det er vigtigt, at du altid har plads nok, så du ikke fylder al lagringspladsen op. Du kan også se, hvor meget trafik din hjemmeside genererer, og hvordan den performer, som den er nu og her.

Dansk hosting

Der findes et væld af forskellige hostingfirmaer, og derfor har du muligheder nok. Du kan benytte dig af hostingfirmaer fra hele verden, men der er fordele og ulemper ved at vælge udenlandske og danske. Dansk hosting er firmaer, der anvender servere i Danmark. Har du en hjemmeside, der hovedsageligt har trafik, der består af danske besøg, så bør du overveje dansk hosting.

Fordelen ved det er nemlig, at hastigheden er helt i top. Den korte afstand mellem kunde og server gør, at hjemmesiden vil køre optimalt, og derfor slipper dine potentielle kunder for at vente. Samtidig har vi i Danmark et meget sikkert netværk, når det kommer til servere. Både Apple og Google har store områder med servere i Danmark, og det giver en stabil forbindelse.

Du kan også være så heldig, at du får al service på dansk, hvilket kan gøre det nemmere for dig. Når det kommer til tekniske problemer, så skal du ofte være sikker i dit engelske sprog, hvis kommunikationen skal gå gnidningsfrit.

Udenlandsk hosting

Udenlandsk hosting dækker over alle dine muligheder uden for Danmark. Selvom du har en hjemmeside, der har hovedsæde i Danmark, så kan du uden problemer benytte dig af et udenlandsk hostingfirma. Her er der den ulempe, at der er længere mellem server og kunde. Derfor kan det svække hastigheden, og det kan resultere i, at dine kunder ikke vil vente.

Har du derimod mange udenlandske kunder, så kan det være en fordel med et webhotel i udlandet. Er størstedelen af dine kunder fra USA, så bør du overveje at få dine data lagret i USA. På den måde skaber du den korteste forbindelse mellem kunde og server for så mange af dine kunder som muligt. Den store konkurrence på verdensplan kan også sikre dig den absolut bedste pris, og det kan vise sig at være en fordel på den lange bane. Du kan nemlig få flere funktioner for det samme beløb, som det ville koste herhjemme.

Prissammenligning af webhoteller

Men hvordan finder du den bedste webhosting? I dag er markedet så stort, at det kan være uoverskueligt at finde frem til den helt rigtige løsning for dig. Heldigvis er der hjælp at hente, og du kan nemt benytte dig af vores prissammenligning. Her har vi sørget for at sammenligne mange forskellige muligheder, så du kan få et godt overblik over priserne, og hvilke muligheder du har.

I vores prissammenligning kan du se fire forskellige kategorier, og du kan altid læse mere ved at folde de forskellige hostingfirmaer ud. Disse fire kategorier er:

  • Pris per måned
  • Startgebyr
  • Serverplads
  • Backup

Alle fire punkter er værd at tage højde for, når du skal finde det bedste webhotel. Lad os gennemgå dem en efter en.

Prisen per måned fungerer ligesom et abonnement. Dette beløb giver dig adgang til serveren og den pakke, du har valgt. I denne pris vil der være inkluderet en række funktioner og teknisk assistance, hvis det er en del af webhotellets ydelser.

Startgebyret er en engangsydelse, som du skal betale ved oprettelse. Dette gebyr ses kun hos nogle af hostingfirmaerne, og det kan både være en fordel og en ulempe for dig. Hvis det er med til at sænke den månedlige pris, og du får en stor mængde lagringsplads, så kan det betale sig. Du kan nemlig blive længere hos dette webhotel, hvis du har plads nok fra begyndelsen.

Serverplads er selvfølgelig den lagringsplads, som du lejer hos det pågældende firma. Denne kan spænde fra 1 GB til flere hundrede GB, alt efter hvad dine behov er. Her er det vigtigt at tænke langsigtet. Vælger du et webhotel med mindre plads, så kan det resultere i, at du til sidst løber tør. Selvom du har i sinde at opbygge en lille hjemmeside, så kan du aldrig vide sig sikker på, om den vil vokse sig større med tiden.

Det sidste punkt er en vigtig funktion. Det er en automatisk backup, som mange webhoteller foretager i løbet af en periode. Her vælger nogle at tilbyde det hver eneste dag eller uge, mens andre slet ikke tilbyder dette. Hvis prisforskellen ikke er for stor, så bør du altid vælge et webhotel, der gør dette. Så er du på den sikre side.

Hvordan finder jeg det bedste webhotel?

Når du skal finde det bedste webhotel, så skal du have øje for ovenstående punkter. Samtidig er der også andre faktorer, der kan have betydning for dine muligheder. Bruger du eksempelvis CMS, så kan det være en fordel at finde et webhotel, der understøtter PHP og MySQL. Det understøtter langt de fleste, men du skal være helt sikker på, at det er tilfældet. Mange af de helt billige webhoteller kommer kun med standarden for HTML, og det kan du ikke anvende.

Samtidig skal du overveje, hvor mange domæner du vil koble op på denne server – samt den forventede mængde trafik. Jo flere domæner, desto mere plads skal du sørge for at have til rådighed. Normalt har du mulighed for at koble en-to domæner til et webhotel, men nogle hostingfirmaer tilbyder dig muligheden for at koble flere til mod betaling. Tjek altid reglerne hos det respektive firma, så du er sikker på, at du har denne mulighed.

Nogle steder har du mulighed for at koble mange domæner til, og her vil du i stedet blive begrænset af det antal databaser, som kan følge med. Har du for mange hjemmesider på samme database, så vil det ikke kunne fungere optimalt. Derfor skal komplekse hjemmesider altid have sin egen database.

I dag anvender mange det populære WordPress. Som nævnt understøtter mange webhoteller PHP, men faktisk finder du nogle hoteller, der egner sig rigtig godt til WordPress. Det giver dig en række fordele, da du bedre kan arbejde med din hjemmeside og sætte den op, som du ønsker det.

Hvor meget plads skal jeg bruge?

Når det kommer til mængden af lagringsplads, så er det afgørende for dit valg af webhotel. Typisk bliver trafikken målt i megabyte eller gigabyte, som forkortes med MB og GB. De angiver den mængde data, som dine besøgende har mulighed for at downloade fra din hjemmeside. Har du en hjemmeside med mange billeder og tungt indhold, så vil en besøgende i gennemsnit hente 10 MB ned. Det betyder, at du hurtigt kan nå din grænse, hvis du har et webhotel med maksimalt 10 GB. Du kan nemlig kun få 1000 besøgende om måneden.

Dog er der stor forskel på hjemmesiders indhold, og det er sjældent, at 10 MB er gennemsnittet. Dog har velbesøgte hjemmesider brug for mere lagringsplads end mindre besøgte sider. Har du en stor hjemmeside med meget trafik, så skal du være særligt opmærksom på mængden af lagringsplads.

Lad andre tale for dig

Når du skal finde det bedste webhotel, så er det vigtigt, at du overvejer alle elementer og tænker på dine behov. Men samtidig er det også vigtigt, at du lader anmeldelser og ratings få indflydelse på din beslutning. Selvom pris og kvalitet ofte går hånd i hånd, så kan du ikke være sikker på, at det er tilfældet med webhoteller. Vi har sørget for, at du altid kan se den aktuelle rating på de forskellige webhoteller, så du ikke skal lede længe efter dette.

Anmeldelserne baserer sig ofte på brugervenligheden og den service, du betaler for. Det kan være den tekniske assistance, der kan bruges i et væld af situationer. Selvom du betaler for support, så kan du ikke være sikker på, at den er god og nem at komme igennem. Der kan være lange ventetider, og så kan det være en udfordring, hvis hjælpen foregår på et andet sprog. Kundetilfredsheden er derfor en god indikator, når du skal vælge det bedste webhotel.

Hvad koster det?

Når det kommer til prisen, så varierer den meget. Du betaler både for funktioner og lagringsplads, og så er der sommetider et oprettelsesgebyr, som vi også har været inde på. Dog vil et webhotel på cirka 15 GB ikke koste dig mere end 500 kroner om året. Det er altså billigt at finde gode webhoteller, hvor du også får backup og andre funktioner.

Der er også mulighed for at benytte sig af gratis hosting. Her får du dog ikke samme sikkerhed i form af backup, firewall og teknisk assistance, og det kan blive en stor udfordring for dig. Du bør derfor tænke langsigtet, når du skal vælge dit webhotel. Det gælder også mængden af lagringsplads. Vælger du en løsning med for lidt lagringsplads, så kan det blive en udfordring for dig at få din hjemmeside til at køre, som du ønsker.

Seneste indlæg

Start med at bygge hurtige, smukke og moderne websites i løbet af ingen tid.

Image placeholder
Hvad er SSL
17/09/2020 06:39
Image placeholder
Domænenavne
16/09/2020 02:18