Hvad koster det at lave en hjemmeside?

Læsetid: 3 minutter, 34 sekunder
10/03/2020 12:23

Går du og drømmer om at lave din egen hjemmeside og måske en tilhørende webshop? Så har vi den komplette guide til dig lige her. Vi fortæller dig meget mere om, hvad det kræver og koster at lave din egen hjemmeside. Så kan du føle dig godt klædt på til at komme godt fra start.

I dag varetager en række af forskellige virksomheder sig ansvaret for at producere flotte hjemmesider til alverdens kunder. De har godt styr på de mange funktioner, og så kan de altid skabe det udtryk, som du ønsker. Det kan dog koste dig en formue, og derfor kan du også selv prøve kræfter med at skabe en hjemmeside. Begge muligheder er gode for dig, og det er op til dig, hvad du vil investere i forhold til at få professionelle øjne på hjemmesiden.

Webhotel

Der er nogle faktorer, der er afgørende for, om du har mulighed for at skabe din egen hjemmeside. Her er det nemlig nødvendigt med et webhotel, der kan passe på al data omkring hjemmesiden. Måske du tænker, at det lyder meget identisk med det velkendte hotel, og det er med god grund. Et webhotel fungerer på lige fod med et rigtigt hotel, men i stedet for at det skal huse mennesker, så er det samlingssted for en masse data.

Hosting-firmaer tilbyder webhoteller. Det betyder, at de sætter en online harddisk til rådighed, hvor du kan leje dig ind på denne server og gøre brug af lagringsplads. Andre hjemmesider lejer sig også ind, og på den måde bliver det til en forretning. Her vil al data til hjemmesiden være lagret på, og derfor er webhotellet nødvendigt for at kunne lade andre tilgå din hjemmeside.

Hvad koster et webhotel?

Når det kommer til prisen på et webhotel, så er der mange forskellige elementer, der spiller en rolle. Først og fremmest er der selvfølgelig den månedlige ydelse og en førstegangsydelse, som nogle webhoteller lader dig betale. Denne ydelse skal kun betales én gang, men for nogle kan det være en irritationsfaktor, at dette er nødvendigt. Det kan til gengæld resultere i et godt webhotel med meget plads, men til en af markedets billigste priser.

Den månedlige udgift er ligesom ethvert andet abonnement. Du betaler hver måned for din lagringsplads og en række services og funktioner. Her er der stor forskel på, hvad du får for dine penge. Langt de fleste hosting-firmaer har sørget for, at der altid indgår teknisk assistance i dit abonnement, så du altid kan få hjælp, hvis noget går galt med din hjemmeside. Dertil kan der komme alverdens funktioner, som du skal vurdere, om er nødvendige for dig.

For at finde frem til priserne bør du anvende en prissammenligner. Der er nemlig ingen estimerede priser på webhoteller, men vi kan dog sikre dig, at de ikke koster en formue. Brug denne sammenligning til at danne dig et overblik.

Hvad koster en webshop?

Går du og drømmer om en tilhørende webshop til din hjemmeside, så kan det blive en dyr fornøjelse. Men faktisk er det op til dig selv, hvad du vil betale for en webshop. Du har rig mulighed for at vælge en professionel webshop, der har den store fordel, at den kommer kunder og målgruppe nærmere. Prislejet på en webshop vil altid variere, og det kommer an på dine ønsker og behov. Det kan være dit checkout-flow, antallet af undersider på din webshop, brugerstyring og meget andet.

Vælger du at få hjælp af en professionel, så kan du regne med en pris på mellem 25.000-50.000 kr. for et professionelt design af din webshop. Vælger du derimod at gøre det selv, så kan du gøre det meget billigere. Her har du brug for et webhotel og et domæne samt muligheden for at lave en webshop, eksempelvis i WordPress.

Hvad er et domæne?

Domænet er den webadresse, som du skal anvende til at søge din webshop frem. Et domæne kan også anvendes til en unik mail, så endelsen på din virksomheds mailadresse knytter sig til jer. Domænet koster ikke særlig meget, og når du køber dette, vil du have rettighederne til det i 12 måneder. Efterfølgende skal domænenavnet fornyes, og hvis ikke du får dette gjort, så vil det blive stillet ledigt. Det betyder for dig, at andre kan købe rettigheden til dette domæne.

Seneste indlæg

Start med at bygge hurtige, smukke og moderne websites i løbet af ingen tid.

Image placeholder
Hvad er SSL
17/09/2020 06:39
Image placeholder
Domænenavne
16/09/2020 02:18