Billigste domæne

Læsetid: 4 minutter, 37 sekunder
08/03/2020 07:21

Har du brug for et domæne for eksempelvis at gøre det nemmere for brugere at finde din virksomheds hjemmeside? Eller vil du gerne have en personlig mail, hvorfor du ligeledes har brug for et domæne?

Uanset hvorfor du gerne vil have et unikt domæne, er der naturligvis ingen grund til, at du betaler mere end højst nødvendigt for det. Heldigvis kan du sagtens købe billige domæner, og her nedenfor kigger vi nærmere på, hvordan du finder det billigste domæne.

Billige domæner

Du kan ikke købe et domæne

Først og fremmest skal vi lige have én ting på plads. Du kan ikke købe et domæne, men du kan derimod købe brugsretten til et domæne. Alle .dk-domæner ejes eksempelvis af den danske stat, men du kan så købe retten til at bruge et af dem.

Når du køber brugsretten til et domæne, har du lov til at bruge det i en fastsat periode. Du betaler et årligt gebyr for at bevare din ret til at bruge domænet, og stopper du med at betale dette gebyr, eller glemmer du at betale det, har du altså ikke længere retten til at bruge domænet.

Domæneprisen afhænger af domæneendelsen

Når du skal finde et billigt domæne, er det fornuftigt at vælge et domæne, du ikke skal betale alverden for at bevare brugsretten over. Der er lidt forskellige gebyrer, du skal betale, når du køber et domæne, herunder flyttegebyr eller oprettelsesgebyr – disse kigger vi nærmere på senere.
Det væsentligste, hvis du gerne vil have et billigt domæne, er dog som regel de årlige, løbende omkostninger.

Det afgørende i forhold til hvor meget det årligt koster at holde dit domæne i gang er, hvilken domæneendelse du har valgt. Dit samlede domæne består af et domænenavn og en domæneendelse såsom .net, .com eller .dk.

Den billigste domæneregistrering er som regel med en .dk-endelse. Har du ikke brug for at sætte et særligt internationalt præg på dit domæne, kan du derfor med fordel vælge at købe et billigt .dk-domæne. Uanset hvilket domænenavn du ønsker, kan du købe billige .dk-domæner. Din hjemmeside behøver altså ikke nødvendigvis at være på dansk, blot fordi du vælger domæneendelsen .dk.

Generelt er der ingen regler for, hvad du kan have på forskellige billige domæner. Det giver naturligvis god mening at vælge en domæneendelse, der matcher det, der er på din hjemmeside. Det er dog ikke noget krav, at der er tale om en blog, bare fordi du bruger endelsen .blog, eller at det er en organisation, der ligger på et .org-domæne.

Der er forskel på forskellige udbyderes gebyrer

Når du skal købe dit domæne, betaler du et oprettelsesgebyr hos den udbyder, du handler hos. Dette gebyr fastsættes af udbyderen selv, så det kan naturligvis variere. Som regel er oprettelsesgebyret ikke vanvittigt højt, men der kan naturligvis være nogle udbydere, der tager mere end andre. I sådanne tilfælde må du opveje, om eksempelvis deres personlige service er vigtigere end at få det absolut billigste domæne. Det bedste sted at købe domæne kan sagtens være det billigste sted, men indimellem kan der være forskel på serviceniveauet hos forskellige forhandlere, og det kan det være fornuftigt at være opmærksom på.

Ud over oprettelsen og det årlige gebyr er der gebyr på, hvis du ønsker at flytte et domæne fra én udbyder til en anden. Dette kan du ligeledes have for øje, hvis du gerne vil have det billigste domæne.

Find det billigste domæne

Hvis du gerne vil købe et domæne billigt, skal du kigge på, hvad dit domæne koster årligt. Som nævnt er det som regel fornuftigt at vælge en .dk-endelse, hvis du gerne vil købe domænenavn billigt.

Selvom du gerne vil købe et billigt domæne, skal du naturligvis samtidig sørge for at overveje, hvilken endelse der giver mening for din specifikke forretning, oplysningsside eller blog. Selvom du måske kan spare en smule ved at vælge én endelse frem for en anden, er det typisk ikke pengene værd, hvis det billigste domæne er misvisende, i forhold til hvad man finder på din hjemmeside.

Overvej en samlet pakkeløsning

Ønsker du at starte en billig hjemmeside med eget domæne? Skal du alligevel have hjælp til at designe selve hjemmesiden? Så kan du overveje at købe en samlet løsning.

Hos mange webdesignere kan du købe en billig hjemmeside med domæne, hvor der i prisen både er medregnet hjemmesidedesign og prisen for dit domæne. Du skal naturligvis fortsat betale det årlige gebyr for at beholde dit domænenavn, men det kan alligevel ofte give god mening at købe en pakkeløsning.

Generelt koster det ikke alverden at købe et domæne, men det kan i høj grad være med til at øge din synlighed på nettet. Derfor kan det også godt betale sig at købe et domæne, hvis du for eksempel er erhvervsdrivende og gerne vil være synlig online. Ud over at folk kan besøge din hjemmeside, får du mulighed for at skabe personlige e-mailadresser, når du har købt et billigt domæne, og det kan i høj grad være med til at få dit foretagende til at fremstå mere professionelt.

Seneste indlæg

Start med at bygge hurtige, smukke og moderne websites i løbet af ingen tid.

Image placeholder
Hvad er SSL
17/09/2020 06:39
Image placeholder
Domænenavne
16/09/2020 02:18